• Среда , 27 Октябрь 2021

«ЯКІР» Бюлетень парафії св. Йосифа в м. Миколаїв 13 січня 2019р. № 2/2019 (233)

Бюлетень парафії св. Йосифа в м. Миколаїв

13 січня 2019р.

Роздуми до Євангеліє.

Лк 3:15-16,21-22: «А із-за того, що люди вижидали (Месії), кожен сам у собі розмірковував про Йоана, чи не він часом Христос. Йоан, звертаючись до всіх, озвався: “Я вас хрищу водою, але йде сильніший від мене, якому я негідний розв’язати ремінь від взуття. Той буде вас христити Духом Святим і вогнем. … Коли ввесь народ христився, і коли Ісус, охристившись, молився, відкрилось небо, і Святий Дух у тілеснім вигляді, немов голуб, зійшов на нього, та залунав з неба голос: “Ти ‑ мій Син любий, тебе я вподобав.”»

Сьогоднішнє Слово Боже походить з Євангелія від св. Луки. Хрещення Ісуса в Йордані ‑ це перша таємниця світла. Від свого Хрещення з рук Йоана Ісус розпочинає публічну діяльність. Слухаючи сьогодні слова Євангелія, подумай про своє хрещення й про ті дари, які воно тобі принесло.

Хрещення чинить тебе новою людиною. У твоєму серці є духовні прагнення. Ти чекаєш Божого Царства, близької зустрічі з Богом. Віриш, що прийде до твого серця велика міць і назавжди змінить тебе. Визволить із слабкості, недоліків і гріхів. Доторкнеться до тебе так міцно, що ти вже ніколи не впадеш.

У пошуках сили Святого Духа і знаків присутності Ісуса іноді дозволяєш людям і подіям обманути тебе. Красномовний проповідник, незвичайні явища, чудесні оздоровлення, піднесення почуттів у спільноті ‑ все це може привести до того, що забудеш про справжнє Джерело життя. Подумай, чи ти вмієш, як Йоан Хреститель, з покорою і самозреченням вказувати на Ісуса, зменшуючи себе, щоб Він міг зростати?

Через Хрещення й Миропомазання ти є Божою дитиною і вже тут, на землі, будуєш з Ісусом Боже Царство. Тому в хвилини падінь і сумнівів варто знову занурюватися в ці Таїнства, щоб, завдяки їхній міці, досвідчити, як в душі відкривається небо. Роздумуючи над словами Євангелія, подякуй Богу за те, що ти християнин або християнка.

На кінець попроси Ісуса, що постійно відновлював у тобі дари Хрещення і Миропомазання. Молися, щоб Його благодать очищувала тебе й розпалювала вогонь любові в серці. Щоб ти міг почути голос Небесного Отця: «ти мій улюблений син, ти моя улюблена донька, тебе я вподобав».

Картинки по запросу рік святості родини та сімї

Первісний Божий план для стосунків між чоловіками та жінками має відновитись у Христі (продовження)

Ісус Христос прийшов для того, щоб повернути зір сліпим, принести добру новину засмученим, зцілити розбиті серця, проголосити свободу полоненим і волю ув’язненим та визволити тих, хто є пригноблений (Іс. 61,1-3, Лк. 4,18).

Тепер конкретніше розглянемо деякі часто згадувані й неправильно зрозумілі уривки з листів Павла. У посланні до Ефесян 5 Павло вчить, що взаємна покора має поєднуватися із жертовною любов’ю та повагою:

«Коріться один одному у Христовому острасі. Жінки нехай коряться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова жінки, як і Христос голова Церкви, свого тіла, якого він Спаситель. А як Церква кориться Христові, так у всьому й жінки ‑ своїм чоловікам.»Еф. 5,21-24

Зауважимо, що «коритися один одному» використовується в контексті подружніх стосунків. Ніхто до того не казав чоловікові коритися жінці, і вже тут Святий Павло чітко каже коритися один одному! Зауважте, що він обережно спочатку каже коритися один одному, а вже потім описує позицію чоловіка, як голову жінки.

Звернемо увагу на слово у Письмі. Павло представляє чітку модель керування і підкорення. Як Христос є головою церкви? Він віддає своє життя за неї, щоб вона могла жити. І запрошує її прийняти цей дарунок ‑ ніколи не забирає її вільну волю. Ніколи не примушує її. Ніколи не засуджує. Ніколи не каже їй мовчати. Любить її безумовно. Підсилює її, щоб вона могла стояти. Захищає її.

Як церква підкоряється Христові? Добровільно пропонує все, чим вона є, присвячує себе безкорисливо любити і служити з чутливістю, вірністю, честю і повагою.

«Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом… Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як свої тіла; бо хто любить свою жінку, себе самого любить. Ніхто ж ніколи не ненавидів свого тіла, навпаки, він його годує і піклується ним, як і Христос Церквою, бо ми ‑ члени тіла Його.»Еф. 5,25-26; 28-30

Ми бачимо чітке покликання давати, а не отримувати. Завданням є допомагати іншим заради їхнього добра, не егоїстично вимагати для себе, а особливо не чоловікові вимагати та контролювати через його, так звану, вищу позицію. Зверніть увагу на наголос на однотілесній природі чоловіка та дружини та на відношенні між любов’ю, турботою та леліянням.

Любов ‑ це не тільки романтичне почуття. Це також вибір дбати й леліяти безумовно і так, щоб чоловік/жінка могли рости у святості до найвищої можливої міри.

«Нехай же кожен з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка.»Еф. 5,33

Багатьом жінкам тяжко поважати своїх чоловіків, бо вони легко можуть скласти довгий список їх провин та невдач. Вони покликані поважати його, як особу, не тільки за його похвальні якості, але також, як людину з проблемами, почуттями та чутливістю, що можна отримати відповідно до природи Христа. Поважати людину ‑ це не те саме, що погоджуватися з нею. Повага не усуває відповідного протиставлення. Швидше, повага закликає нас дисциплінувати наші серця, щоб зберегти ставлення, яке підтвердить інших будь-яким чином дисциплінувати наші вчинки і слова, повчати не підривати чи знищувати інших.

У посланні до Ефесян 4,15-32 Павло наголошує на важливості спільності у вірі та житті християн, і він дає вказівки для їх розвитку:

• Позбутись старої людини (22 р.)

• Відновитись духом вашого розуму (23 p.)

• Одягнутись у нову людину (24 p.)

• Відкинути брехню (25 p.)

• Гнівайтесь, та не грішіть! (26 p.)

• Не давайте місця дияволу(27 p.)

• Жодне погане слово нехай не виходить з уст ваших (29 p.)

• Усяка досада, гнів, лють, крик та хула мусять бути викорінені з-посеред вас разом з усією злобою (31 p.)

• Будьте добрі один до одного, милосердні, прощайте один одному, як Бог у Христі вам простив (32 p.).

Щоб ми змогли взяти участь у тому, що задумав Бог, наше нещасне «дотримання порядку» мусить зникнуть разом із хвилюючим прагненням визнання та становища. Наша потреба контролювати своє життя й життя інших, а також захищати чи підвищувати себе за чийсь рахунок повинна зникнути. Ми, чоловіки й жінки, маємо знайти свою особистість, вартість і призначення спочатку в Господі Ісусі.

У Божому царстві немає другорядних громадян. Ти є рівноправним мешканцем в Його господарстві. Дозволь Йому зцілити твої рани, простити твої гріхи, розігнати твій страх, відігнати твоє занепокоєння та вилляти на тебе славу, що ти є в Ньому. І коли ця дійсність встановиться в твоєму серці, ніхто не зможе її від тебе забрати.

джерело:  http://dc.lviv.ua

ПРОГРАМУЙ СВОЄ ЖИТТЯ:

Не дивись на насильні, злочинні фільми.

Нізащо не підбурюй суперечок.

Не зранюй добрих почуттів.

ПОРАДИ БАТЬКАМ:

ЯК  ВИРОСТИТИ З ДИТИНИ БАНДИТА

1. Від раннього дитинства потрібно давати дитині все, чого вона тільки захоче.

2. Потрібно сміятися з її непристойних та грубих слів – тоді дитина вважатиме себе розумною та дотепною.

3. Потрібно обмежити її від усіх релігійних впливів. Ані слова про Бога! Не посилайте її на навчання релігії, не схиляйте до Церкви. Коли вона виросте, то сама обере собі релігію і світогляд;.

4. Не можна казати дитині, що вона погано поводиться! Ніколи! Бо вона, бідненька, ще матиме комплекс провини. І що ж тоді буде, коли вона пізніше матиме нещастя, наприклад, її заарештують за угон автомобіля? Скільки ж вона, бідна, натерпиться, будучи переконаною, що все суспільство її переслідує.

5. Робіть все за свою дитину: коли вона порозкидає довкола речі, піднесіть їх самі і покладіть на своє місце. Таким чином дитина переконається, що відповідальність за те, що вона робить, лежить не ній, а на оточуючих.

6. Дозволяйте дитині все читати, все дивитися по телевізору, все спробувати. Лише так вона буде досвідченою і пізнає, що для неї добре, а що погано.

7. Сваріться завжди в присутності дитини – коли ваше подружжя розлетиться дитина не буде здивована.

8. Давайте їй стільки грошей, скільки вона захоче. Не можна, щоб вона їх заробляла сама – було б трагічно, якби вона мусила так мучитись, як ви колись.

9. Заспокоюйте всі її забаганки. Нехай їсть усе найкраще, нехай вживає алкоголь і наркотики, нехай має всі зручності – бо ж якби вона відчула, що їй чогось бракує, то не буде собою, буде закомплексованою, нервовою людиною.

10. Завжди захищайте свою дитину! Незважаючи на те, з ким вона матиме конфлікт – вчителями, сусідами чи поліцією. Не можна допустити, щоб вашу дитину хтось скривдив, лише вона може безкарно кривдити інших (починаючи від бабусі, дідуся, друзів і т.д.).

Якщо попри цю свободу і привілеї, попри стільки доказів Вашої „любові”, вам не вдасться виростити з дитини бандита, то не звинувачуйте самі себе – просто дитина не зрозуміла Вашого посвячення.

Поліція Х’юстона, штат Техас, США

ІСТОРІЯ ДЛЯ ДУШІ:

Слова любові

В одного старця оженився син. Відвідавши тата, він із жалем поглянув на батька:

  • Ми з жінкою постійно тримаємось за руки, ніжно дивимося одне на одного! Розповідаємо, яка сильна наша любов… Як би я хотів, щоб ви з мамою так само любили одне одного і відчували таке щастя!

Старець відповів:

  • Щороку твоя любов дорослішатиме, наче дитина. Наприклад, я кажу дружині, що люблю її, побачивши як вона знову свариться з сусідкою. А вона каже, що любить мене, коли лагодить зі мною  сіті. Ти ж знаєш, як мама не любить це робити.

(365 ПРИТЧ НА ЩОДЕНЬ)

Парафіяльні оголошення

НЕДІЛЯ ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЬОГО

  1. Запрошуємо на Службу Божу протягом тижня о 9-00, з понеділка по субботу  Служби Божої о 18-00 године не буде.
  2. Щосуботи запрошуємо на катехези для тих, хто прагне більше дізнатися про Римо-католицьку віру о 19-00 у парафіяльному домі.
  3. Продовжується візит священика з колядкою, дякуємо усім, хто записався, завчасно домовлятимемося. 

ПЛАН ДУШПАСТЕРСКИХ ВІЗИТІВ (КОЛЯДОК 2019 року)

14.01.2019 – ВУЛ. ЧКАЛОВА, ЧИГРИНА,  СЛОБОДСЬКІ

15.01.2019 –ПРОСПЕКТ МИРУ

16.01.2019 – ЮТЗ

17.01.2019 – ВОДОПІЙ 1 (район Херсонського Шосе, вул. Космонавтів до вул. Нагорної)

18.01.2019 – ВОДОПІЙ 2 (р-н Баштанського Шосе, вул Космонавтів до вул. НагорноЇ, вул. Казарського)

19.01.2019 – РАКЕТНА РОЩА, вул. ВОЄННІ

21.01.2019 – ЦЕНТР – СОЛЯНі – МАТВІЇВКА

У наступну суботу, 19 січня, храм прибирають: Наконечна Ольга, Наконечний Микола, Курупко Лариса, Толстоп’ятова Антоніна.

Вітаємо всіх, хто протягом тижня відзначав День народження чи іншу урочистість, а також вітаємо з Днем народження наших парафіян: Вашину Оксану, Харитонову Валентину, Філімонову Марію й бажаємо Божого Благословення, міцного здоров’я й опіки Пресвятої Діви Марії і Св. Йосифа.

Щиро дякуємо нашим добродіям за пожертви, складені на потреби нашої парафії і ремонт парафіяльного будинку.

НЕХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС ГОСПОДЬ

Розклад Богослужінь

Неділя              1200 (укр)                           1800(пол) 

Вівторок         900 (укр)                             

Середа             900 (укр)                             

Четвер             900 (укр)                             

П’ятниця        900(укр)                              

Субота             900(укр)                               1800(укр)

Римсько-Католицька Церква

вул. Декабристів 32, 54001 Миколаїв а/я 333

Сайт: www.joseph.org.ua      e-mail: arepin13@gmail.com

тел. +38(0512)47-06-36

настоятель о. Олександр Рєпін TChr

Редактори: Шаповалова Олена, Рускуліс Лілія, с. Соломія OSB

Related Posts

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!