• Вторник , 14 Июль 2020

«ЯКІР» Бюлетень парафії св. Йосифа в м. Миколаїв 27 січня 2019р. № 4/2019 (235)

Роздуми до Євангеліє

Сьогоднішнє Боже Слово ми чуємо з Євангеліє святого Луки:

1:1-4.4:14-21: «Тому, що багато хто брався скласти оповідання про речі, які сталися між нами, як то нам передали ті, що були від початку наочними свідками й слугами Слова, вирішив і я, вивідавши про все докладно від початків, тобі написати за порядком, високодостойний Теофіле, щоб ти знав стійкість науки, яку ти прийняв. Ісус у силі Духа повернувся в Галилею, і чутка про нього рознеслась по всій околичній країні. Він навчав по всіх їхніх синагогах, і всі його хвалили. І прибув він у Назарет, де був вихований, увійшов своїм звичаєм суботнього дня в синагогу й встав, щоб читати. Йому подано книгу пророка Ісаї, і, розгорнувши книгу, він натрапив на місце, де було написано: “Господній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий.” А згорнувши книгу, він віддав її слузі та й сів. Очі всіх у синагозі були пильно звернені на нього. І він почав до них говорити: “Сьогодні збулось це писання у вухах ваших.”»

Ісус прибуває до Галілея просто з пустині після сорокаденного посту. Перебувала в Ньому сила Святого Духа. Люди слухали Його в захваті, хоча Ісус у своїх промовах ставив перед ними поважні вимоги. Ісус знав, Хто Він. Ти також покликаний (покликана) до святості. Маєш бути святою людиною.

Науку Ісуса Христа супроводжували певні знаки: зневолені знов отримували внутрішню свободу, сліпі духовний зір, а винні прощення гріхів. Чи це не є найпрекраснішим чудом Бога? Чи ти віриш в те, що твоєю найглибшою потребою і прагненням є прийняття Христа й свідчення Його любові?

В Євангелії Ісус оповіщає рік Господній сприятливий. Говорить, що слова Святого Писання вже виповнилися. Чи ти знаєш людей, життя яких змінилося після зустрічі з Богом? Людей, які відповіли добром на заподіяну їм кривду, які пробачили? Чи в тобі є прагнення бути подібним до них в любові?

Якщо ти бажаєш повніше жити й міцніше любити, попроси зараз Бога про допомогу. Він забере твої страхи, зміцнить силою Святого Духа, дасть тобі повноту життя разом із Ним.

ПРОБАЧЕННЯ НІКОЛИ НЕ ДАЄТЬСЯ ЛЕГКО. АЛЕ ЯКЩО ЦЬОГО НЕ РОБИТИ, «ОБРАЗИ РОСТУТЬ І ПУСКАЮТЬ КОРІННЯ». БУДЬ‑ЯКА ПОМИЛКА АБО ПАДІННЯ КОХАНОЇ ЛЮДИНИ МОЖЕ ЗРУЙНУВАТИ ЗВ’ЯЗОК ЛЮБОВІ. УНИКНУТИ ЦЬОГО ДОПОМОЖУТЬ ЧОТИРИ ЦІННІ ПОРАДИ ПАПИ ФРАНЦИСКА

 1. Спробуй зрозуміти

Якщо ми дозволяємо недобрим почуттям проникнути в наше серце, то робимо місце для травми, яка там оселяється. Вираз logizetai to kakon означає «брати до уваги зло», «записати його», тобто приховати травму. Протилежністю цьому є пробачення на підставі позитивного ставлення, спроба зрозуміти слабкості інших та пошуки виправдання для іншої людини, подібно до Ісуса, який казав: «Прости їм, Отче, бо не знають, що роблять» (Лк 23, 24). Однак частіше ми схильні до шукання винних, наша уява малює все більше й більше гріхів, помножує злі наміри. Таким чином образи ростуть і вкорінюються. Тоді кожна помилка або падіння партнера може зруйнувати стосунки любові та стабільність сім‘ї. Проблема полягає в тому, що іноді ми приписуємо всьому однакову вагу, а це загрожує тим, що ми стаємо жорстокими до будь-якої провини іншої людини. Справедливе відстоювання своїх прав замінюється на постійне й наполегливе прагнення помсти, а не здорового захисту своєї гідності.

 2. Пам’ятай, що пробачати нелегко

Коли ми ображені або розчаровані, пробачення можливе і бажане, але ніхто не каже, що це легко. Істина полягає в тому, що сімейна єдність може бути збережена і вдосконалена тільки в дусі жертви. Це вимагає благородної готовності кожного і всіх до зрозуміння, терпимості, пробачення і примирення. Кожна родина розуміє, як сильно напруження й конфлікти, егоїзм і незгода б’ють по цій єдності. А іноді й смертельно її ранять. Звідти численні та різноманітні форми поділу в сімейному житті.

 3. Насамперед необхідно пробачити собі

Сьогодні ми знаємо, що задля можливості пробачити, потрібно пройти через визвольний досвід зрозуміння себе і пробачення собі. Багато разів наші помилки або критичний погляд людей, яких ми любимо, призводили до того, що ми втрачали любов до себе. Внаслідок цього ми починаємо уникати людей, утікати від почуттів, натомість наповнюємося страхом у міжособистісних стосунках. Отже, можливість звинувачення інших стає фальшивим полегшенням. Треба молитися у власній історії, прийняти себе, навчитися жити з власними обмеженнями – а також пробачити собі, щоб ми могли мати таку саму поставу щодо інших.

4. Сила прощати виходить зі стосунків із Богом

Але це передбачає досвід Божого прощення, виправдання, яке дається даром, а не за наші заслуги. Ми огорнені любов’ю, що випереджає кожну нашу діяльність, завжди дає новий шанс, підтримує й заохочує. Якщо ми приймемо те, що Божа любов безумовна, що любові Отця не треба купувати або за неї платити, – тоді зможемо любити понад усе, пробачати іншим, навіть якщо вони були до нас несправедливі. В іншому разі наше сімейне життя вже буде не місцем зрозуміння, підтримки й заохочення, а місцем постійного напруження і стресу.

Ці поради становлять пункти 105-108 повчання папи Франциска про родину «Amoris laetitia»

Історія для душі «КВІТКА ЗЛАГОДИ»

В одному невеликому містечку жило молоде подружжя, яке ось-ось могло розпастися!

Однак чоловік і дружина вирішили спробувати ще один шанс. Вони зрозуміли, що їм потрібна стороння допомога, тому звернулися з цим проханням до старого мудреця. Він приніс їм квітку і сказав, щоб посадили її у своєму квітнику. Якщо ця рослинка не загине, то їх подружжя буде врятоване!

На той час в їх місцевості постала велика посуха. Жінка дуже переживала, щоб квіточка не загинула, не всохла. Тому рано-ранесенько піднялася, взяла склянку води і тихенько, на пальчиках пробралася до дверей у квітник. І раптом… Який сюрприз! Чоловік уже порався коло рослинки, дбайливо підливав тендітну квітку. Переповнені почуттями, молоді люди кинулися один одному в обійми зі словами примирення! (Кол 3,9-І6)

….Світ повний незадоволених, бо людина не знайшла джерела свого щастя. Зірка сяє на небі й земля існує, тому що рухається: рух є життям Усесвіту. Людина повністю щаслива тільки тоді, коли запалить і підтримує живим вогонь свого життя: любов!

І той, хто каже, що він щасливий, бо добре одружився, тримав спадщину, бо його життя повне розкоші, спорту, забави, рано чи пізно неминуче відчує порожнечу в душі. Навпаки, нещасливий тому, якому здається, що в житті все йому на перешкоді, коли почне любити, посідає більш від багача і втішається на землі повнотою Небесного Царства.

Світ потребує вторгнення любові! Людина є сховищем цього дорогоцінного елементу!

Якщо скуштуєш життя в любові, помітиш, що на цім світі вартує жити приносячи свій вклад. 

Парафіяльні оголошення

ІІІ НЕДІЛЯ ЗВИЧАЙНОГО ПЕРІОДУ

  1. Запрошуємо на Службу Божу протягом тижня.
  2. Щосуботи запрошуємо о 19-00 у парафіяльний дім на катехези для тих, хто прагне більше дізнатися про Римо-католицьку віру.
  3. Запрошуємо в п’ятницю, 1 лютого, після Служби Божої о 18-00, на молитву Адорації Пресвятих Дарів, у якій ми будемо молитися, о нові покликання до священства та чернечого життя і за покликаних по укріплення у покликанню.
  4. У суботу, 2 лютого, Свято Стрітення Господнього, (День богопосвяченого життя).
  5. У суботу, 2 лютого, запрошуємо дітей на парафіяльний день дитини з 11-00 до 15-00.
  6. На цьому тижні в четвер, 31 січня, спомин св. Йоана Боско, пресвітера.
  7. Отець Єпископ назначив храми Стаційні: Катедра в Одесі, Матері Божої в Одесі, Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Святого Йосифа в Миколаєві, Южноукраїнськ, Балта, Кропивницький, Херсон.

У наступну суботу, 2 лютого, храм прибирають: Галайда Валентина, Грошова Ольга, Лозовицька Олена, Поліщук Анна

Вітаємо всіх, хто протягом тижня відзначав День народження чи іншу урочистість, а також вітаємо з Днем народження наших парафіян: Жело Валентину, Коруч Ігоря й бажаємо Божого Благословення, міцного здоров’я й опіки Пресвятої Діви Марії і Св. Йосифа.

Щиро дякуємо нашим добродіям за пожертви, складені на потреби нашої парафії і ремонт парафіяльного будинку.

НЕХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС ГОСПОДЬ.

Розклад Богослужінь

Неділя              1200 (укр)                           1800(пол)

Понеділок                                                   1800(укр)

Вівторок         900 (укр)                              1800(укр)

Середа             900 (укр)                              1800(укр)

Четвер             900 (укр)                              1800(укр)

П’ятниця        900(укр)                               1800(укр)

Субота             900(укр)                               1800(укр)

Настоятель о. Олександр Рєпін TChr

Редактори: Шаповалова Олена, Рускуліс Лілія, с. Соломія OSB

Related Posts

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!