• Воскресенье , 17 Январь 2021

Міжконфесійна молитва за єдність та мир в Україні

Сьогодні, 26 січня 2020 року, в нашому храмі відбулася Міжконфесійна Пастирська молитва, в якій взяли участь священники та пастирі з різних конфесій.

Молитву розпочав настоятель храму римо-католицької церкви о. Олександр Рєпін, який привітав усіх присутніх пастирів, прихожан, а також гостей, які зібралися у храмі, щоб спільно разом молитися та прославити Христа.

О. Олександр розпочав молитву про єдність християн. Він підкреслив те, що Господь прагне, щоб ми були одно, щоб ми не були роз’єднані. Про це Господь молився у своїй архиєрейській молитві. (Йн 17, 20-23). Ця молитва є актуальна і сьогодні. Маємо не ділити Христа, а віднайти ту єдину Любов, яка нас об’єднує, яка є всередині нас вже від створення світу.

 

Пастир церкви Любов Христової Едмунд Рудніцький зазначив, що ми зібралися, щоб попросити більшої єдності. Світ стоїть – бо є Церква. Поки є Церква – є надія, є перемога. Немає нічого кращого, як Божа Любов, яку Господь показав, а Церква її передає. Щоб світ не загинув, має бути Церква, і вона має бути живою. У своїй молитві про вірність християнському вченню і постійність перебування в Церкві пастир Едмунд дякував Господу про різні дари, якими Він нас обдаровує. А також закликав Господа Бога, щоб допомагав нам бути вірними Йому, щоб дух цього світу не вирав нашу віру.

 

О. Іван Лещик священник УПЦ в молитві про покаяння і спасіння людей підкреслив діалог з Богом. Ми, сучасні люди, часто боїмося, маємо страх, різні кризи нашого життя, катаклізми, які вносять неспокій в наше життя. Світ існує доти, доки людина має що сказати Богу. Людина створена на образ Божий, а подобу Божу людина має випрацювати своїми силами – це її завдання. Щоб стати людиною потрібно чимало зусиль. Хтось сказав: «Я поважаю кожну людину, яка з великої букви пише слово БОГ». Тому в молитві о. Іван молився, щоб ми не тільки молилися один за одного, а й своїм життям свдчили про Бога.

Далі молитву про продовжив представник Церкви Адвентистів Сьомого Дня Павло Шульга, який молився про благословіння для соціальної роботи, яка є в Церкві. На початку він показав подаючи різні статистики, про потребу такого служіння. Підкреслив деградацію сучасних сімей, що сім’я стала якби такою іграшкою, що можна її мати, а можна і не мати сім’ї. В молитві молилися за сім’ї нашої країни, за дітей та молодь, особливо тих, які обділені любов’ю, а також про відкритість для усіх сімей, щоб кожна дитина була прийнята з любов’ю.

 

Про мир і справедливість в нашій країни молився пастир Церкви Благодатті Божої Володимир Микита. Він показав справеливість люблячого Бога, який знає, як встановити справеливість, як торкнутися серця, щоб людина прозріла, повернулася до Бога. В молитві він просив, щоб Бог простив Україну, простив кожну людину зокрема, а також, щоб навернув усіх до покаяння, щоб проявив всім справедливість, щоб люди усім серцем Його шукали.

 

Спільну молитву закінчили молитвою за Україну «Моя молитва нехай лине…», яку розпочав хор нашої парафії, який протягом усієї пастирської молитви підтримував та прикрашав її своїм співом.

На закінчення усі спільно разом заспівали молитву, яку нас навчив сам Ісус Христос – молитву «Отче наш», а також кожен отримав двіночок зі словами зі Святого Письма, як символ пробудження нашої віри і прагнення далі крокувати за Господом вслуховуючись в Його Слово.

 

Усім велика вдячність за спільну молитву. Нехай Господь буде прославлений… Амінь.

Related Posts

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!