• Вторник , 4 Октябрь 2022

Щоб всі були одно

30 січня 2022 року в парафіяльному храмі св. Йосифа в Миколаєві відбулася екуменічна молитва.

О. Олександр Рєпін, настоятель парафії св. Йосифа привітав усіх зібраних в храм, а особливо отців та пастирів і запросив усіх до спільної молитви.

О. Тарас Павлюс, настоятель Греко-католицької Церкви, розпочав молитву з напису, який височиніє в храмі в якому всі зібралися «UT OMNES UNUM SINT», щоб всі були одні. Цей заклик закликає нас об’єднатися в молитві, а не ділитися. Так як, 26 січня, весь світ єднався в молитві з понтифіком в молитві про мир в Україні, так сьогодні ми єднаємося в молитві молячись про єдність християн. Перебуваючи в Різдвяному настрою, маємо пам’ятати, що нас об’єднує Христос.

Пастир Ігор з «Церкви Ісуса Христа» продовжив молитву в якій закликав, щоб всі християни були вірні вченю Христа, яке Він залишив в Євангелії. Все змінюється, тільки Євангелія незмінна. Наше життя має відповідати дійсності Євангелія. А щоб так було, ми повинні духовно зростати.

А пастир Едмунд з «Церкви Любов Христова»на самому початку виразив вдячність Богу, що ця традиція не закінчується і знову цей храм єднає усіх. Підкреслив, що в сучасному світі багато християн зазнає переслідувань, насильству. Тому пастир Едмунд вдячний Богові, що ми маємо вільність, маємо свободу, яку не раз не цінуємо. А за цю свободу було дорого заплачено: Кров’ю Христа і кров’ю його послідовників. Маємо пам’ятати, що наша надія є тільки в Бозі, тому сьогодні ми разом молимося про цю вільність, свободу, яку дає сам Господь. Зараз є час, коли ми можемо говорити про Христа і вести людей в храм.

Пастир Шульга Павло влучно зауважив, що люди втомилися чути про Христа, вони хотять побачити Христа. Соціальне служіння – це життя Церкви. Заохочував і молився, що кожного дня ми чули голос Святого Духа, який кличе, щоб ми там де миє, були образом любові, підтримки.

Молячись за владу міста пастир Володимир з «Церкви Завіт Благодаті»зазначив, що часто ми осуджуємо нашу владу. А волею Господа є, щоб ми молилися за всіх, хто нами керує. Така молитва є приємна Богові, вона провадить до тихого життя, про яке мріємо. Тому молімося за нашу землю, за нашу владу.

Пастир Володимир опираючись на слова апостола Павла закликав молитися за пастирів. Ще св. Августин говорив, що просіть про мудрість для священнослужителів. Молімося, щоб пастирі наших Церков були наділені Божою благодатю.

О. Олександр скакзав, що так важливо, щоб Християнські цінності були усюди.  Христос є цінністю кожного. Все починається в родині. Ми повинні перебувати в Богові, а Бог буде перебувати в нас. Яку важливу цінність має віра, надія та любов. Тож нехай віра, надія та любов перебуває в наших спільнотах, в нашому місті, області та країні. Нехай вони стануть фундаментом кожного.

Пастир Нерез Олександр «Церква Сіль Землі»згадав кілька фрагментів з історії формування людини: жовтенята, піонери, комсомол, партія. Ця формація ще до цього часу не може вийти з людини. А де був Бог? Молімося, щоб Слово Боже було проголошене новому поколінню, щоб вони формувалися на Слові Божому.

Пастир Олександр порівняв наш український народ з ізраїльським народом, який мандрував пустелею. Наш народ має багато випробувань, так як і ізраїльтяни. Коли ізраїльтяни зустрілися зі своїм ворогом – Амалекитяном, Мойсей зрозумів, що не тільки мечем вони зможуть подолати його. Коли одні воювали мечем, Мойсей піднявся на гору і піднявши руки молився, а священики підтримували його руки. Ми як Церква робимо те саме, молимося, щоб був мир в нашій країні.

Молитву завершив наш семінарист Дмитро, коментуючи слова Ісуса: «Мир мій даю вам, мир мій залишаю вам… Хай не тривожиться серце ваше». Ісус проголошує своїм учням досконалий, Божий мир, який перевершує всякий мир в земному розумінні. Християни, як учні Ісуса – Господа правдивого миру, покликані проголошувати цей мир своїм життям в покорі, лагідності і милосерді, проголошуючи Євангеліє й тим перемагаючи державу зла.

Нехай Господь вислухає всі прохання, які ми заносимо до Нього з глибини наших сердець.

Related Posts

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!